Personal Trainer – panostus hyvinvointiisi

Moni on varmaan pohtinut henkilökohtaisen valmentajan eli personal trainerin palkkaamista mutta syystä tai toisesta pohdinta ei ole johtanut sen pidemmälle. Monelle personal trainerin hinta on ollut palkaamisen suurin ”este” ja äkkiseltään esim. 75-100 euroa tunnin tapaamisesta kuulostaa kalliilta. Puhumattakaan pidemmistä paketeista, jotka maksavat satoja, jopa tuhansia euroa. Valmentajan hinta ei koostu pelkästään siitä, että valmentaja tapaa asiakkaan, ohjaa harjoituksen ja lähtee pois. Hinta koostuu monista eri elementeistä, kuten esimerkiksi suunnittelusta ja ohjelmien laatimisesta. Mutta ei niistä nyt sen enempää.

Ajatellaanpa asiaa toiselta kantilta esimerkin kautta. Fysiovalmennus Fortiksen 3 kk:n TehoStartti -paketti maksaa 829 € eli n. 9,20 € päivässä. Kuulostaako tuo summa paljolta? Oletko koskaan ajatellut, että henkilökohtaisen valmentajan palkkaaminen voikin tuoda sinulle säästöjä?

Otetaan esimerkiksi työssäkäyvä nainen, joka haaveilee 5 kilon painonpudotuksesta ja kuntoilee satunnaisesti yrittäessään saavuttaa haavettaan. Työmatkallaan hän käy kaupassa ja nappaa hyllystä levyn suklaata sekä naistenlehden rentoutuakseen työpäivän jälkeen. Perjantaina työviikon jälkeen hän palkitsee itsensä pienellä shoppailulla, viinillä ja hyvällä ruoalla. Lisäksi viikonloppuna nautitaan hieman lisää viiniä ja herkutellaan hyvällä ruoalla. Rahaa kuluu viikon aikana helpohkosti 150 euroa eli reilut 20 euroa päivässä puhumattakaan koko kuukauden kuluista. Eihän tässä elämäntyylissä mitään vikaa sinällään ole mutta rehellisesti sanottuna 5 kilon painonpudotus jää kyllä haaveeksi ja rahanmenon lisäksi painoa saattaakin äkkiä tulla 5 kiloa lisää.

Henkilökohtaisen valmennuksen avulla ruokailutottumukset saadaan selkiytettyä säätämällä ruokarytmi ja energiansaanti sopiviksi, jolloin paino lähtee putoamaan sopivan rauhalliseen ja terveelliseen tahtiin. Ravitsemuksen järkeistämisellä makeanhimo, jatkuva napostelu ja viikonloppujen yletön mässäily jäävät vähemmälle. Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä, että kaikesta ”hyvästä ja herkullisesta” pitäisi luopua vaan tavoitteesta riippuen myös ajoittaiset herkuttelut ja lasillinen viiniä mahtuvat valmennusasiakkaan ravitsemukseen. Yleensä valmennuksen edetessä asiakkaat kokevat mm. makeanhimon laantuvan ja terveellisempien valintojen tekemisen muodostuvan helpommaksi.
Kunto lähtee kohoamaan liikunnan säännöllistymisen myötä, jolloin työssä ja arjessa jaksaminen lisääntyy. Työpäivän jälkeen ei tulekaan tarvetta heittäytyä loppuillaksi sohvalle vaan jaksaakin huomattavasti paremmin tavata ystäviä, tehdä kotitöitä ja harrastaa. Samalla myös unenlaatu paranee, jolloin aamuisin herää paljon levänneempänä ja olo on virkeämpi. Näin työpäivätkin sujuvat energisemmin. Uusi energisempi ja keveämpi olo sekä liikunnasta saatava hyvä olo riittävät, eikä enää ole tarvetta ”palkintoshoppailuun” jne. Näin säästyy selvää rahaa!

Valmennuksen aikana opetellaan edullisempi ja ennen kaikkea terveellisempi elämäntapa, jolloin taloudellista säästöä alkaa kertyä joka päivä ja kuukausi valmennuksen jälkeenkin. Kun rahallisen säästön lisäksi asiakas on saanut aimo annoksen lisää itseluottamusta, energisyyttä, vireyttä, hyvinvointia ja terveyttä niin voidaan sanoa hänen olevan todella paljon ”plussan” puolella! Ja mikäli ajautuminen takaisin vanhoihin ”kalliisiin” tapoihin uhkaa, lyhyellä muutaman tapaamisen sisältävällä valmennuksella tutun valmentajan kanssa, asiat saadaan takaisin oikeille urille.

”Aika on rahaa” ja useimmille vapaa-aika on todella arvokas asia. Mulle-heti-kaikki-nyt -ajattelu on tuonut tulleessaan sen, että treenimääriä nostamalla yritetään saavuttaa tuloksia nopeasti. Joku saattaa käydä salilla viidesti viikossa kaksi tuntia kerrallaan ja tuskailee, että pitäisi ehtiä käydä myös lenkillä ja BodyPumpissa ja Zumbassa jne., koska tuloksia on kerta kaikkiaan tultava NYT, eikä vasta kuukauden tai puolen vuoden kuluttua. Tähän samaan yhtälöön pitäisi mahtua vielä aikaa perheelle, ystäville ja muille harrastuksille… Yleensä kovasta ajallisesta satsauksesta huolimatta harjoittelun tulokset jäävät usein vaatimattomiksi, jos niitä tulee lainkaan.
Henkilökohtaisessa valmennuksessa asiakkaalle laaditaan järkevä liikuntasuunnitelma, jossa pääsääntöisesti laatu korvaa määrän. Kehittymisen ”pyhän kolminaisuuden” muodostavat liikunta, ravinto ja lepo. Kun kokonaissuunnitelma laaditaan järkevästi, harjoittelun laatuun panostetaan määrää enemmän ja huomioidaan myös ravitsemus sekä lepo, alkaa yleensä tuloksiakin tulla nopeasti. Treenimäärän vähentyessä jää enemmän aikaa myös läheisille, ystäville sekä muille harrastuksille. Lisääntynyt vapaa-aika kuulostaa hyvältä, eikö totta?

Kivuttomuus on monelle sellainen asia, josta olisi valmis maksamaan vaikka mitä. Kipu estää toimimasta normaalisti, jolloin liikkuminen ja esim. ystävien tapaaminen tai harrastaminen saattaa vaikeutua. Kipu saa mielen matalaksi, jopa ärtyisäksi. Usein oikeanlaisella liikkeellä ja liikkumisella voidaan saada helpotusta monenlaisiin vaivoihin. Lisäksi liikunnalla voidaan ennaltaehkäistä tai hidastaa tuki- ja liikuntaelimistön sekä mielen ongelmia. PhysioTrainerin valmennuksessa voi saada lievitystä kipuihin tai parhaimmillaan päästä kokonaan eroon kivuista. Suunnitelmallinen viikko-ohjelma tarjoaa hyvän ”selkärangan” päiviin ja viikkoihin ja valmennustapaamisissa pääsee ”ihmisten ilmoille” ja kontaktiin toisen ihmisen kanssa. Yleensä kivun ja ongelman hoitamisen ohella saadaan aikaan myös muita positiivisia muutoksia, kuten esim. voimatasojen kasvua sekä kiinteytymistä. Edelleen kuulostaa hyvältä, vai mitä?

Pelkkiä euroja ajateltaessa personal trainerin palkkaaminen tuntuu kalliilta. Mutta kun ajattelee, mitä kaikkea hyvää valmennus tuo tullessaan, hinta ei enää tunnukaan niin kalliilta. Personal trainerin palkkaaminen on panostus hyvinvointiisi. Kumpi sinulle on tärkeämpää, raha vai hyvä ja energinen olo?

– Allan

P.S. Voit ottaa yhteyttä nopeasti ja helposti klikkaamalla tästä ja täyttämällä sekä lähettämällä lomakkeen. Minä otan sitten yhteyttä sinuun.